Skip to main content

You are here

Ενημερωτική Ανακοίνωση 06/04/2020

Γενική Ταχυδρομική: “Ντου” ελεγκτών στα γραφεία της εταιρείας – Καταγγελίες για υπερχρεώσεις

Και η «είδηση» αυτούσια

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από καταγγελίες, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή πραγματοποίησαν έλεγχο στα γραφεία της Γενικής Ταχυδρομικής στου Ρέντη και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου «οι έλεγχοι θα ενταθούν στο σύνολο του κλάδου για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει εναρμονισμένη πρακτική». ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Αυτός είναι ο τίτλος «είδησης» που αρχικά δημοσιεύτηκε σε ένα διαχρονικά περίεργης [τουλάχιστον] συμπεριφοράς site και εν ριπή οφθαλμού αναπαράχθηκε από πλήθος ειδησεογραφικών sites.

Σημειώνουμε λοιπόν ότι:

  1. «Σύμφωνα με πληροφορίες» [απόλυτα εξακριβωμένες] η Γενική Ταχυδρομική ΔΕΝ έχει κάνει αυξήσεις τιμολογίων στους πελάτες της.
  2. «Σύμφωνα με πληροφορίες» [απόλυτα εξακριβωμένες] ΔΕΝ έχει γίνει καμία σχετική καταγγελία κατά της Γενικής Ταχυδρομικής.
  3. «Σύμφωνα με πληροφορίες» [απόλυτα εξακριβωμένες] πολλά από τα sites αυτά ΔΕΝ θα μπορούσαν να υπάρχουν αν δεν ροκάνιζαν τζάμπα χρήμα [κρατικές ενισχύσεις / διαφημίσεις, δηλαδή χρήματα φορολογουμένων]
  4. «Σύμφωνα με πληροφορίες» [πιθανολογούμενες σε βαθμό βεβαιότητας] κανένα από αυτά τα sites δεν πρόκειται να δημοσιεύσει ότι ο έλεγχος [και όχι «ντου»] τόσο της Οικονομικής Αστυνομίας όσο και των υπηρεσιών του Υπουργείου Εμπορίου, που καλώς έγιναν, ΔΕΝ εντόπισαν κάτι το μεμπτό σχετικά.
  5. Τέλος, και πάντα «σύμφωνα με πληροφορίες», τα συγκεκριμένα sites ΔΕΝ θα σταματήσουν να παράγουν παρόμοιες «ειδήσεις» παράλληλα με «ειδήσεις» για το πώς περνάνε οι celebrites την καραντίνα του κορονοϊού και τι μας συνιστούν να κάνουμε, ενώ, ΔΕΝ θα ξεχάσουν και τις «ειδήσεις» για τις σχετικές προβλέψεις των επώνυμων καφετζούδων.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη περίοδο έχουμε λίγη δουλειά παραπάνω και όλοι όσοι δουλεύουμε στη Γενική Ταχυδρομική –ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στην διαλογή και διανομή πακέτων- καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να είμαστε συνεπείς απέναντι σε όσους μας εμπιστεύονται. Δεν τα καταφέρνουμε πάντοτε αλλά καθημερινά προσπαθούμε να προσαρμοζόμαστε στις έκτακτες συνθήκες που έχουν φέρει σοβαρές ανατροπές στη δουλειά και τη ζωή μας.

Η «εταιρική κοινωνική ευθύνη» δεν είναι για μας μια τυπική διατύπωση αλλά ζήτημα ουσίας. Έχουμε άποψη έστω κι αν κάποιους αυτό ενοχλεί. Άλλο ενημέρωση και άλλο «ενημέρωση» για εξυπηρέτηση συμφερόντων και ανελέητο κυνήγι κλικ. Αρπαχτές, αρπαχτικά, αραχνοΰφαντους λιμοκοντόρους και «ευκαιρίες» τα έχουμε απέναντι. ΔΕΝ λαμβάνουμε τζάμπα χρήμα και ΔΕΝ σκορπάμε χαρτζιλίκια. Γιατί ΔΕΝ είμαστε όλοι ίδιοι…

[συντάκτης, Τ. Βαρζακάκος]