Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η 1η Online Πλατφόρμα ΔΩΡΕΑΝ Προβολής & Συνδυασμένης Μεταφοράς Προϊόντων

Είστε εδώ

Επέκταση Δραστηριότητας στην Αλβανία

Από τις 23 Δεκεμβρίου η Γενική Ταχυδρομική επεκτείνει τη δραστηριότητά της με την ανάπτυξη δικτύου στην Αλβανία με το πρώτο κατάστημα στην πόλη των Τιράνων και την υπηρεσία εκτελωνισμού των αποστολών από και προς Αλβανία.

Τιμοκατάλογος προς –από Αλβανία (οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ )

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΝΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ 1

ΕΩΣ 2 ΚΙΛΑ

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΙΛΟ 2

Ζώνη 1

1-2

3,60 €

1,44 €

Ζώνη 2

1-2

6,00 €

1,44 €

 

 

 

 

Ζώνη1: Αποστολές εντός πόλης Τιράνων. Ζώνη2: Αποστολές από / προς λοιπούς προορισμούς εντός Αλβανίας.

 

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ - ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ:


ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ


ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ


ΕΩΣ 1 ΚΙΛΟ

EXPRESS MAIL (ΕΓΓΡΑΦΑ) προς - από Ελλάδα

3-5

15,60 € 

D2SP ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΓΓΡΑΦΑ

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

ΕΩΣ 1 ΚΙΛΟ

Προς όλους τους προορισμούς

3-5

13,20 €

 

ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΜΑΤΩΝ

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

ΕΩΣ 2 ΚΙΛΑ

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΙΛΟ2

Αποστολή προς - από Ελλάδα

3-5

18,00 €

4,20 €

D2SP ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ 3 - ΔΕΜΑΤΑ

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ 1 ΕΩΣ 2 ΚΙΛΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΙΛΟ

Προς όλους τους προορισμούς

3-5

15,60 €

4,20 €

 

Τελωνείο - Εκτελωνισμός

Αποστολές από Αλβανία προς Ελλάδα:

Δέματα προσωπικού χαρακτήρα ( από ιδιώτες σε ιδιώτες C2C) έως την αξία των 45,00€ δεν επιβαρύνονται με φόρους ή δασμούς κατά την εισαγωγή στην Ελλάδα.

Δέματα εμπορικού χαρακτήρα / ηλεκτρονικού εμπορίου (B2C) με αξία έως 150,00€ επιβαρύνονται με ΦΠΑ 24% κατά την εισαγωγή και για αξίες άνω των 150,00€ με ΦΠΑ 24% και Δασμούς ανάλογα της δασμολογικής κλάσης του προϊόντος. Τα έξοδα εκτελωνισμού (αμοιβές εκτελωνιστών, τέλη αποθήκευσης και τυχόν λοιπά έξοδα) επιβαρύνουν τον παραλήπτη ή σε περίπτωση άρνησης του τελευταίου, τον αποστολέα της αποστολής

 

Αποστολές από Ελλάδα προς Αλβανία:

Δέματα προσωπικού χαρακτήρα (από ιδιώτες σε ιδιώτες C2C) έως την αξία των 22,00€ δεν επιβαρύνονται με φόρους ή δασμούς κατά την εισαγωγή στην Αλβανία. Αποστολές με δηλωμένη αξία άνω των 22,00€ επιβαρύνονται με ΦΠΑ και δασμούς ανάλογα με την δασμολογική κλάση των προϊόντων.

Αποστολές μεταξύ μελών οικογένειας και έως αξία των 45,00 € δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ ή Δασμούς.

Δέματα εμπορικού χαρακτήρα / ηλεκτρονικού εμπορίου (B2C) έως την αξία των 22,00€ δεν επιβαρύνονται με φόρους ή δασμούς κατά την εισαγωγή στην Αλβανία. Αποστολές με δηλωμένη αξία άνω των 22,00€ επιβαρύνονται με ΦΠΑ και δασμούς ανάλογα με την δασμολογική κλάση των προϊόντων.

Τα έξοδα εκτελωνισμού (αμοιβές εκτελωνιστών, τέλη αποθήκευσης και τυχόν λοιπά έξοδα) επιβαρύνουν τον παραλήπτη ή σε περίπτωση άρνησης του τελευταίου, τον αποστολέα της αποστολής.

Επεξηγήσεις παραπομπών

1 Ως «ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» νοούνται οι εργάσιμες ημέρες και δεν περιλαμβάνεται ενδεχόμενη τελωνειακή καθυστέρηση. 2 Μέγιστο βάρος ανά αποστολή είναι τα 32 κιλά. Κάθε αποστολή μπορεί να αποτελείται από μόνο ένα τεμάχιο . 3 Τέλος διακίνησης 1,50 €. Ισχύει σε περίπτωση αλλαγής της υπηρεσίας παράδοσης στον χώρο του παραλήπτη. Ισχύουν κανονικά όλες οι πρόσθετες υπηρεσίες επί της D2SP (εκτός πρωινής παράδοσης, παράδοση Σάββατο, παραλαβή πρωτοκόλλου, αργία διακίνηση, αυθημερόν, διαγωνισμός, ,παραλαβή διακήρυξης, δυσπρόσιτη περιοχή).

Χρέωση όγκου αποστολών:

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΙΑΤΑ, η χρέωση κάθε αποστολής εξαρτάται από τον όγκο και το βάρος της. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της ογκομέτρησης της αποστολής (ΜΗΚΟΣ Χ ΥΨΟΣ Χ ΠΛΑΤΟΣ σε εκατοστά/5.000) είναι μεγαλύτερο από το βάρος ζυγίσματος, η χρέωση γίνεται σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ογκομέτρησης.

Οι παραπάνω χρεώσεις επιβαρύνονται με επίναυλο καυσίμου 8%.