Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Είστε εδώ

Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Πώς μπορώ να στείλω μια αποστολή;

Μπορείτε να δώσετε την παραγγελία σας εδώ ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με ένα από τα κατά τόπους καταστήματά μας ώστε να έρθουμε στη διεύθυνσή σας να παραλάβουμε την αποστολή. Διαφορετικά μπορείτε να πάτε στο κατάστημα της περιοχής σας. Επιλέξτε το δίκτυο καταστημάτων για να δείτε τα καταστήματά μας.

Πώς μπορώ να βρω το τηλέφωνο ενός καταστήματος της Γενικής Ταχυδρομικής ή ποιο είναι το πλησιέστερο σε εμένα κατάστημα;

Κάνοντας κλικ στο δίκτυο καταστημάτων μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα καταστήματά μας και στο εύρεση πλησιέστερου καταστήματος το κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής που εξυπηρετεί την περιοχή σας.

Σε πόσες ημέρες παραδίδεται μια αποστολή;

Αποστολές εσωτερικού Ελλάδας

Η αναμενόμενη ημέρα παράδοσης μιας αποστολής είναι η επόμενη εργάσιμη από την ημέρα αποστολής. Για κάποιες απομακρυσμένες περιοχές ή νησιώτικους προορισμούς ο χρόνος παράδοσης μπορεί να επιμηκυνθεί κατά 24 ή 48 ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες χρησιμοποιήστε την επιλογή υπολογισμός ημέρας παράδοσης.

Αποστολές εσωτερικού Κύπρου

Οι αποστολές εντός Κύπρου παραδίδονται την επόμενη εργάσιμη ημέρα

Αποστολές εσωτερικού Βουλγαρίας

Οι αποστολές εντός της Ζώνης 1* παραδίδονται εντός 1 – 2 εργάσιμων ημερών. Για τις αποστολές στη Ζώνη 2* ο χρόνος παράδοσης είναι από 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες.

*Πληροφορίες σχετικά με τις Ζώνες Βουλγαρίας μπορείτε να βρείτε στην σελίδα “Υπηρεσίες Βουλγαρίας”

Για οτιδήποτε δεν αναφέρεται ανωτέρω, μπορείτε να δείτε τον τιμοκατάλογο κάθε χώρας όπου θα βρείτε την αναμενόμενη ημέρα παράδοσης μιας αποστολής για κάθε μία από τις υπηρεσίες μας στην στήλη “Ημέρες Παράδοσης”.

Αποστολές εσωτερικού Βόρειας Μακεδονίας

Για τις αποστολές εντός Ζώνης 1* και Ζώνης 2* ο χρόνος παράδοσης είναι από 1 έως 2 εργάσιμες ημέρες.

*Πληροφορίες σχετικά με τις Ζώνες Βόρειας Μακεδονίας μπορείτε να βρείτε στην σελίδα “Υπηρεσίες Βόρειας Μακεδονίας”.

Αποστολές εσωτερικού Αλβανίας

Για τις αποστολές εντός Ζώνης 1* και Ζώνης 2* ο χρόνος παράδοσης είναι από 1 έως 2 εργάσιμες ημέρες.

*Πληροφορίες σχετικά με τις Ζώνες Αλβανίας μπορείτε να βρείτε στην σελίδα “Υπηρεσίες Αλβανίας”.

 

Πώς μπορώ να μάθω πόσο θα μου κοστίσει μια αποστολή;

Συμπληρώνοντας τα απαραίτητα πεδία στην επιλογή υπολογισμός κόστους αποστολής μπορείτε να δείτε πόσο θα σας κοστίσει μια αποστολή.

Σε διαφορετική περίπτωση, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον τιμοκατάλογό της χώρας που σας ενδιαφέρει στο μενού “Τιμοκατάλογοι” ώστε να δείτε πόσο θα σας κοστίσει μια αποστολή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας μπορείτε να συμβουλευτείτε τα μενού “Υπηρεσίες Ελλάδας”, “Υπηρεσίες Κύπρου” και “Υπηρεσίες Βουλγαρίας”,  “Υπηρεσίες Ρουμανίας”, “Υπηρεσίες Βόρειας Μακεδονίας” και “Υπηρεσίες Αλβανίας”.

Πώς μπορώ να ανοίξω επί πιστώσει λογαριασμό στη Γενική Ταχυδρομική;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κατάστημα της περιοχής σας για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες.

Πώς μπορώ να ενημερωθώ για την πορεία της αποστολής μου;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή αναζήτηση αποστολής για να δείτε την κατάσταση της αποστολής σας. Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κατάστημα εξυπηρέτησής σας.

Που θα βρω τους γενικούς ορούς μεταφοράς, το τι μπορώ να μεταφέρω και τους περιορισμούς μεταφοράς που μπορεί να υπάρχουν;

Στη σελίδα “Τιμοκατάλογοι”, θα βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να στείλετε την αποστολή σας. Δείτε τους όρους μεταφοράς, τις ενημερώσεις σχετικά με τα απαγορευμένα είδη, τα είδη των οποίων η μεταφορά επιτρέπεται υπό όρους και άλλες πολύ χρήσιμες πληροφορίες μεταφοράς.

Μπορώ να ασφαλίσω μια αποστολή;

Όλες οι αποστολές προς Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία είναι αυτόματα ασφαλισμένες (χωρίς επιβάρυνση του αποστολέα ή του παραλήπτη) έως το ποσό των 70€ για έγγραφα και 400€ για αντικείμενα. Για τις αποστολές με αξία άνω των 400€ υπάρχει η δυνατότητα επιπλέον ασφάλισης με ασφάλιστρο ύψους 0,6% επί της δηλωμένης αξίας. Για την αποζημίωση της αποστολής είτε με αυτόματη ασφάλιση είτε με δηλωμένη αξία απαιτείται παραστατικό προσδιορισμού της αξίας της προ εμπορικού κέρδους. Για οποιαδήποτε ασφάλιση άνω των 3.000€ απαιτείται προηγούμενη συνεννόηση με το κατάστημα εξυπηρέτησής σας.

Πώς μπορώ να υποβάλω αναφορά απώλειας/ζημιάς σε περίπτωση που η αποστολή μου δεν φθάσει στον προορισμό της ή υποστεί ζημιές;

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το κατάστημα εξυπηρέτησής σας δίνοντάς του τον αριθμό της αποστολής. Σε περίπτωση που θέλετε να εγείρετε αίτημα αποζημίωσης αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα σε διάστημα 20 ημερών από την ημερομηνία ανάληψης της αποστολής από τη Γενική Ταχυδρομική.

Θέλω να στείλω μια αποστολή με αντικαταβολή μετρητοίς. Πώς θα πάρω τα χρήματά μου;

Η απόδοση της αξίας της αντικαταβολής γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα πρέπει να δώσετε κατά την παραλαβή της αποστολής. Αφού παραδοθεί η αποστολή σας, δίνεται η εντολή στη συνεργαζόμενη τράπεζα για κατάθεση στο λογαριασμό σας του ποσού αντικαταβολής, μείον τυχόν προμήθειες που κρατούνται από την τράπεζα. Σε περίπτωση που η είσπραξη της αντικαταβολής είναι σε νόμισμα διαφορετικό από αυτό της χώρας αποστολής, το ποσό αποδίδεται βάσει της ισοτιμίας κατά την τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό του δικαιούχου.

Πώς υπολογίζεται το βάρος μιας αποστολής;

Το βάρος μιας αποστολής εξαρτάται από το πραγματικό της βάρος αλλά και από το ογκομετρικό της. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΙΑΤΑ, η χρέωση κάθε αποστολής εξαρτάται από τον όγκο και το βάρος της. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της ογκομέτρησης της αποστολής (ΜΗΚΟΣ Χ ΥΨΟΣ Χ ΠΛΑΤΟΣ σε cm / 5000) είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό της βάρος, η χρέωση γίνεται σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ογκομέτρησης. Στην επιλογή ογκομετρητής μπορείτε να υπολογίσετε το ογκομετρικό βάρος της αποστολής σας.