Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Είστε εδώ

Ο Οργανισμός

Η Γενική Ταχυδρομική είναι ένας οργανισμός επιχειρήσεων με αντικείμενο την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ιδρύθηκε το 1994 από τους  πρωτοπόρους της υπηρεσίας ταχυμεταφορών στην Ελλάδα και κατέχει την υπ’ αριθμόν 99-149 Γενική Άδεια Ταχυδρομικών Υπηρεσιών της ΕΕΤΤ και την πιστοποίηση ISO 9001:2015. Το 2017 πιστοποιήθηκε κατά ISO 9001:2015 και για τη «Μεταφορά  και  Διακίνηση Φαρμάκων εντός 24-48 ωρών, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία».

Είναι μία αμιγώς ελληνική εταιρεία η οποία παρέχει ταχυδρομικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις αλλά και στο ευρύ κοινό, βασιζόμενη στο ανθρώπινο δυναμικό της και στην εμπιστοσύνη των πελατών της.

Διαθέτει δίκτυο άνω των 260 καταστημάτων στην Ελλάδα, 5 καταστήματα στην Κύπρο, 10 καταστήματα στη Βουλγαρία και 1 κατάστημα στην Ρουμανία, 1 κατάστημα στην Βόρεια Μακεδονία, και 1 κατάστημα στην Αλβανία.•Απασχολεί περίπου 3.500 άτομα (πάνω από 1.370 στη μητρική εταιρεία και περίπου 2.130 στο δίκτυο καταστημάτων των αποκλειστικών συνεργατών της).

Προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες ταχυμεταφοράς συνδυάζοντας την αξιοπιστία και την ταχύτητα στην χερσαία - θαλάσσια - αεροπορική μεταφορά

  • με υπηρεσίες πρόσθετης αξίας που καλύπτουν τη μεταφορά εγγράφων και εμπορευμάτων (αντικαταβολή, ειδική μεταχείριση παράδοσης – παραλαβής, εντολή αγοράς, πρωινή παράδοση, κατάθεση διαγωνισμών, παραλαβή πρωτοκόλλου, κ.α.)
  • σε χρόνο παράδοσης που μπορεί να οριστεί από τον αποστολέα (πρωινή παράδοση, παράδοση Σάββατο, παράδοση επόμενη ημέρα σε δυσπρόσιτη περιοχή, κ.α.)
  • διαθέτοντας ένα εύρος συσκευασιών για την ασφαλή μεταφορά των ταχυδρομικών αντικειμένων.

Δείτε την εταιρική μας παρουσίαση

Η Εταιρεία με Αριθμούς

Οι υποδομές

Στην Ελλάδα:
    -Αθήνα: Έδρα, κεντρικά γραφεία και κυρίως κέντρο διαλογής (30.000 τ.μ.)
    -Θεσσαλονίκη: Γραφεία και κέντρο διαλογής Βορείου Ελλάδας 3.000 τ.μ.)
    -6 περιφερειακά κέντρα διαλογής (συνολική έκταση 4.000 τ.μ.)
    -Δίκτυο περίπου 350 καταστημάτων (με 70+ υποκαταστήματα)

Στην Κύπρο:
    -Λευκωσία: Έδρα και κεντρικά γραφεία
    -Λάρνακα: Κέντρο διαλογής
    -Δίκτυο 5 καταστημάτων (Λάρνακα, Λεμεσός, Λευκωσία, Πάφος, Παραλίμνι)

Στη Βουλγαρία:
    -Sandanski: Έδρα, κεντρικά γραφεία και κέντρο διαλογής
    -Δίκτυο 10 καταστημάτων (Sofia, Sandanski, Petrich, Blagoevgrad, Plovdiv, Varna, Ruse, Stara Zagora, Haskovo, Burgas)
    -Logistics Center στο Petrich

Στη Ρουμανία:
    -Βουκουρέστι: Κέντρο διαλογής & Κεντρικά Γραφεία

Στη Βόρεια Μακεδονία:
    -(1) Κατάστημα Gevgelija
    -Σκόπια: Κέντρο διαλογής

Στη Αλβανία:
    -Τίρανα: Κέντρο διαλογής & Κεντρικά Γραφεία
   

Όλα τα καταστήματά μας είναι εξοπλισμένα με πρωτοποριακό σύστημα φωτοζύγισης , που έχουμε αναπτύξει, ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος και αποτύπωση ΚΑΘΕ αποστολής από την παραλαβή έως την παράδοσή της

Στόλος Οχημάτων

Ο στόλος οχημάτων μας συγκροτείται από 426 Φ.Ι.Χ., 77 Φ.Δ.Χ αυτοκίνητα και 654 δίκυκλα, πλέον των μέσων των συνεργατών μας.

Στοιχεία Διακίνησης Αποστολών

Καθημερινή διακίνηση άνω των 80.000 αποστολών με συνολικό βάρος άνω των 172 τόνων. Από αυτές:

  • Περίπου 5.700 αποστολές την ημέρα αποστέλλονται από πελάτες μετρητοίς
  • Περίπου 74.300 αποστολές την ημέρα αποστέλλονται από πελάτες με κωδικό πίστωσης.
  • Τουλάχιστον το 48% του συνόλου των αποστολών, δηλαδή 38.400 αποστολές την ημέρα, αποστέλλονται με την υπηρεσία «Αντικαταβολή Μετρητοίς» (καθημερινή συναλλαγή άνω των 2,5 εκατομμυρίων €).

Κομβικά Σημεία

2016: Ανάπτυξη δικτύου Γενικής Ταχυδρομικής στη Βουλγαρία με 3 καταστήματα. Επέκταση της υπηρεσίας «Αντικαταβολή Μετρητοίς» για αποστολές από-προς Βουλγαρία. Νέα καταστήματα στην Κύπρο. Ολοκλήρωση των δικτύων Βουλγαρίας-Κύπρου εντός του έτους. Συνέχιση ανανέωσης της εταιρικής εικόνας, καταστημάτων και οχημάτων, στην ελληνική περιφέρεια.

2015: Βελτίωση υποδομών, εργαλείων μεταφοράς και εταιρικής εμφάνισης, σχεδιασμός και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων. Νέα χαμηλού κόστους υπηρεσία για την οικονομικότερη προώθηση αποστολών προς Κύπρο: Εμπορευματική Μεταφορά Κύπρου. Διασύνδεση της Αττικής με την Κύπρο σε 1 εργάσιμη ημέρα. Σχεδιασμός, υλοποίηση και διάθεση 3 νέων συσκευασιών ταχυδρομικής μεταφοράς. Ανανέωση εταιρικής εικόνας σε καταστήματα και μεταφορικά μέσα. Αύξηση εταιρικού στόλου με την προσθήκη 15 νέων αυτοκινήτων. Έναρξη της δράσης “Υποστηρίζουμε την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης” μέσω της οποίας παρέχεται δωρεάν μεταφορά ειδών προς κοινωνικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα.

2014: Εισαγωγή των υπηρεσιών: Αντικαταβολή Μετρητοίς, Αντικαταβολή με Επιταγή και εντολή Αγοράς από/προς την κυπριακή αγορά.

2013: Επανασχεδίαση δικτύου καταστημάτων με τη λειτουργία 6 στρατηγικών υποκαταστημάτων για την ενίσχυση της δυναμικής της θέσης της.

2012: Συνέχιση του έργου επέκτασης του δικτύου των καταστημάτων.

2011: Επέκταση της υπηρεσίας αντικαταβολών μετρητοίς στα εμπορεύματα μεγάλου βάρους, στις αυθημερόν αποστολές και στις αποστολές προς Κύπρο. Διεύρυνση του δικτύου των καταστημάτων με 50 νέα σημεία εξυπηρέτησης. Αποχαρακτηρισμός των περισσότερων δυσπρόσιτων περιοχών.

2010: Νέα υπηρεσία για την διεθνή εμπορευματική αερομεταφορά cargo αποστολών. Σχεδιασμός, υλοποίηση και διάθεση 8 ασφαλών συσκευασιών ταχυδρομικής μεταφοράς για την τυποποίηση και μεταφορά όλων των αντικειμένων. Παροχή στον τελικό καταναλωτή 3 διαφορετικών πακέτων με προϊόντα βασικής διατροφής από Έλληνες παραγωγούς μέσω της “anti-crisis” υπηρεσίας «πακέτο ebloko».

2009: Ίδρυση 9 υποκαταστημάτων στο νομό Αττικής και 5 στην ελληνική περιφέρεια για την ενίσχυση του μοντέλου ανάπτυξης του δικτύου. Νέα υπηρεσία μαζικών διανομών και νέος τιμοκατάλογος για πελάτες της ελληνικής περιφέρειας. Έναρξη υπηρεσίας αντικαταβολών μετρητοίς με απόδοση της αξίας της αντικαταβολής εντός 3-4 ημερών από την ημέρα παράδοσης. Σταδιακός αποχαρακτηρισμός των δυσπρόσιτων περιοχών.

2008: Ανανέωση του διοικητικού στελεχιακού δυναμικού με την ενσωμάτωση νέων ανθρώπων κάτω των 30 ετών, με υψηλή επιστημονική εκπαίδευση. Δημιουργία νέας διοικητικής ομάδας με το απαραίτητο μείγμα εμπειρίας και επιστημονικής κατάρτισης για την ανάπτυξη της εταιρείας τις επόμενες δεκαετίες.

2007: Εσωτερική ανάπτυξη συστήματος λογισμικού για καταγραφή και έλεγχο των διακινητικών διαδικασιών και μέτρησης της εφαρμογής των εμπορικών στόχων. Χρήση 2.700 ΒlackΒerry για καταχώρηση αποστολών από τους διανομείς και πληροφόρηση σε όλο το σύστημα σε πραγματικό χρόνο.

2006: Στρατηγική συνεργασία με ομοειδή επιχείρηση στη Βουλγαρία με στόχο την εξυπηρέτηση των προς και από Βουλγαρία ταχυδρομικών αποστολών, εκπαιδεύοντας στις εγκαταστάσεις της τα βασικά στελέχη της βουλγαρικής επιχείρησης. Υιοθέτηση του όρου «εγγυημένη» υπηρεσία χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση του πελάτη.

2005: Ίδρυση θυγατρικής επιχείρησης στο Dusseldorf η οποία λειτουργεί ως κέντρο διαλογής και προώθησης των διεθνών ταχυδρομικών αποστολών από την Ελλάδα μέσω επιλεγμένων διεθνών δικτύων. Στρατηγική συνεργασία με ομοειδή επιχείρηση στην Κύπρο με στόχο την εξυπηρέτηση των ταχυδρομικών αποστολών προς και από Κύπρο.

2004: Αναδιάρθρωση και επέκταση του ταχυδρομικού δικτύου με περισσότερα από 200 νέα καταστήματα στην Ελλάδα.

1994: Ίδρυση της Γενικής Ταχυδρομικής.